Články

Juraj Nechaj [:GiorGio:]

giorgo

 

 

 

Giorgio je odvážny chalan so srdcom na správnom mieste. Svedčí o tom aj dobrodružná výprava do Albánska, ktorú podnikol spolu s dvoma kamarátmi v lete 2013.

Ale pekne od začiatku: s horami sa zoznámil cez svojich rodičov, vďaka ktorým mohol vidieť krásne výhľady už z perspektívy detskej sedačky :) Postupne začal chodiť (hlavne do rodnej Veľkej Fatry) sám, čo mu pomohlo poznávať veľkosť Stvoriteľa cez jeho diela a príroda sa preňho stala najlepším miestom na modlitbu. Neskôr sa však zameral na to, aby do hôr pritiahol aj svojich kamarátov a teraz môže povedať, že práve hory sú preňho miestom najkrajších spomienok a najsilnejších zážitkov. Jeho najvyššou dosiahnutou výškou je úpätie kaukazského vrchola Tetnuld s nadmorskou výškou 4000 m n. m.

O turistickom tíme upc sa Giorgio dozvedel od svojho brata Paliho a po roku, čo sa ohrial v tíme, prebral na rok úlohu šéfa. Rád si vyvetrá hlavu niekde vysoko v oblakoch alebo hlboko v lesoch.

Giorgio je študentom odboru botanika na PríF UK, čo podporuje aj výjazdmi do terénu. Niekedy pod zámienkou lyžovania, inokedy bežkovania, fotenia či zbierania húb :)