Články

Martin Leško [:Maťo:]

mato lesko

 

 

 

Maťo je východniar ako sa patrí :) - húževnatý, veselý, rád sa s každým porozpráva. Tieto vlastnosti mu už neraz pomohli navodiť dobrú náladu v partii na horách. Avšak nie sú to len priatelia, čo ho lákajú chodiť do kopcov. Páči sa mu, že Boh pre nás v horách vždy pripraví niečo neočakávané a nádherné a pri tom sa určite teší, že máme radosť z jeho stvorenia.

Tupci sa prvýkrát vryli do Maťovej pamäti vďaka 4-dňovej nádhernej inverzii na akcii Fatranská sloboda a demokracia I. Odvtedy s nami chodil kde sa dalo a od marca 2014 sa vďaka Palimu a GiorGiovi pridal aj do jadra tímu.

Úžasný výhľad si Maťo vychutnal z jeho doteraz najvyššej dosiahnutej hory – Marmolada v Dolomitoch (3343 m n. m.), kde bol na lyžovačke. Na pešo uňho momentálne drží rekord tatranský Ľadový štít (2627 m n. m.). Na Slovensku je jeho snom prejsť Cestu hrdinov SNP, vo svetovom merítku zdolať Elbrus, ale plánuje sa ešte vrátiť aj do Dolomitov...

Kto by to bol povedal, ale popri chodení po horách stíha chodiť aj do práce a taktiež študovať na Fakulte podnikového manažmentu na EUBE. Dokonca niekedy sa mu podarí nájsť si čas na piano alebo ísť pozrieť na divadelné predstavenie.