Články

Alenka Košnárová [:Aliena:]

alenka
 

Z Alenky cítiť, že sa nebojí výziev, je tak „správňácky akčná“ :), ale nechýba jej ani miernosť. Miluje jesenné oranžové lúče, keď prenikajú cez kmene stromov a tvoria nezabudnuteľnú atmosféru blížiacej sa zimy. Dokonca aj západy slnka, ktoré sa mnohým na horách zdajú gýčové, ona vníma ako neskutočne krásne. Hory pre ňu znamenajú útočisko pred uponáhľanou dobou, pred jej vlastnými myšlienkami a zároveň možnosť, ako posunúť svoje limity trochu ďalej.

Najvyššie sa doteraz dostala na Končistú (2537 m n. m.), ale dosahovanie vrcholov, predsa len nie je Alenkinou najväčšou prioritou. Neodradilo ju ani, že na jej prvej akcii s TUPCami v Slovinsku nevyšli na vrch Triglav, na nasledovnej akcii sa už podieľala aj organizačne.

Pri výbere študijného odboru sa jej podarilo spojiť to, čo ju baví s užitočným a tak zakotvila na eviromentalistike na PríF UK. Pobyt v prírode je teda neoddeliteľnou súčasťou jej života, no rada trávi čas aj hraním ping-pongu, rôznych kolektívnych športov či spoločenských hier. Inokedy ju zas môžete zastihnúť či už s knižkou, alebo s gitarkou v ruke.