Články

Miroslav Vondrášek [:Vigo:]

vigo2

 

 

 

 

 

Vigo je veľmi bezprostredný človek. Priateľský typ, väčšinou s úsmevom na tvári, pri ktorom máte len dve možnosti: buď vám nesadne, alebo (a to sa stáva oveľa častejšie) si ho hneď obľúbite :)

Hory sú pre Viga miestom, kde sa môže odventilovať, oddýchnuť si od každodenných starostí, kde sa cíti veľmi slobodne a šťastne. Napriek tomu si vo vzťahu k nim stále udržuje určitý rešpekt. To je azda tiež jeden z dôvodov, prečo sú mu Malé Karpaty najbližšie nie len geograficky, ale ostávajú aj jeho srdcovkou – miestom, kde sa cíti bezpečne a doma. Nebráni sa však ani vyšším nadmorským výškam. Vigovým najvyšším zdolaným vrcholom je hora Schesaplana (2965 m n. m.), ktorá sa nachádza v Pohorí Rätikons na hranici Rakúska a Švajčiarska.

S Tupcami sa prvýkrát stretol na akcii R.I.P. Arpád a ako sám tvrdí, našiel presne to, čo hľadal – blízkych ľudí a super inšpiráciu na turistiku.

Štúdium na strednej elektrotechnickej má už Vigo za sebou a momentálne uplatňuje svoje zručnosti v Dopravnom podniku Bratislava. Napriek tomu, že dlhší čas pracoval ako vodič a v servise autobusov, šoférovanie ho stále veľmi baví. Okrem toho rád bicykluje, hrá basketbal, trávi čas s ľuďmi zo spoločenstva, ktoré obnovuje zrúcaninu hradu Katarínka a taktiež je veľkým fanúšikom spoločenských hier :)