Články

Jozef Gonšor [:Joži:]

jozi

“Kde je Joži?” Jedna z vari najčastejšich odpovedí obsahuje v sebe slovo keška. Joži je típek, ktorého všade sprevádza typický úsmev a ťažšie, ako byť s ním za dobre, je znepriateliť si ho. Má však aj svoje slabosti. Medzi ne patrí napr. riešenie zložitých rébusov a hádaniek, ale hlavne spomínané kešky (čo je v jeho prípade ozaj neodmysliteľné :)).

V histórii Tupcov sa Jožino začal objavovať ešte keď bolo vedenie na pleciach samotného Bakiho. Netrvalo dlho, aby si ich obľúbil a v čase, keď sa zdalo, že Turisti UPeCe zaniknú, začal koncom jari 2010 pripravovať ich znovuoživenie v trochu odlišnej podobe. Za dlhý čas jeho turistickej kariéry stál už na nejednom vrchole, z ktorých najvyšší bol v Dolomitoch, konkrétne Marmolada (3343 m n. m.). Napriek tomu, že ani zahraničné hory mu nie sú cudzie, stále ostáva verným obdivovateľom krás slovenských pohorí, zvlášť rodnej Veľkej Fatry.

Popri chodení po horách má rád aj cyklistiku. Azda je to práve preto, že každá z týchto aktivít mu umožňuje spoznávať nové miesta, hoci za cenu vynaloženia patričnej námahy.